NOUA REPUBLICĂ A POPORULUI

A apărut mişcarea Noua Republică înfiinţată de arădeanul Mihail Neamţu, un intelectual de marcă al noii generaţii. Mihail Neamţu a declarat public că politicianul lui favorit este Traian Băsescu.
A mai apărut Partidul Poporului Dan Diaconescu înfiinţat de… Dan Diaconescu.
Chiar dacă DD e destul de acid cu Băsescu şi PDL-ul lui, n-am uitat că în campania electorală pentru prezidenţiale toţi portocaliii se perindau prin studioul OTV-ului. N-am uitat nici de arestarea lui Diaconescu şi eliberarea acestuia în scurt timp (evenimentul a fost o rampă de lansare politică).
Cred că atât Noua Republică, cât şi PPDD este creaţia lui Traian Băsescu. Dacă e aşa sau nu, vom vedea la alegeri, când toţi îşi vor da arama pe faţă.
Parcă-l văd pe Băsescu în faţa celor doi lideri ordonându-le:
„- Neamţule, te vei ocupa de intelectuali, iar tu Dane, de prostime !”

  comments (5)
 • written by George Baciu February 4, 2012 6:49 pm
 • written by Razvan Bulboaca February 4, 2012 7:36 pm

  Din capul locului iti spun ca eu fac parte din “detractorii NR.” Ti-am citit cu interes articolul intitulat “A fi sau a nu fi – cu Basescu” si pot sa spun doar atat: daca sunteti independenti asa cum sustineti, atunci, din pacate nu aveti nicio sansa de a accede la functiile publice in viitorul apropiat. Din cate am inteles nu veti participa la alegerile locale. Ceea ce e un mare minus din start. A mai fost o incercare similara in 2004 cu Uniunea pentru Reconstructia Romaniei (URR) care a murit repede.
  Daca e adevarat ce sustii, imi pare rau s-o spun, dar filmul vostru se numeste nu Romania de maine, ci “Romania de poimaine.” Si asta deoarece aveti nevoie de o lunga perioada de timp pentru a prinde cheag.
  Apropo de articolul tau, am gasit “contraargumentul afirmatiei”:

  http://www.b1.ro/stiri/politica/mihail-neam-u-noua-republica-traian-basescu-este-un-om-politic-remarcabil-video-18429.html

 • written by George Baciu February 4, 2012 8:13 pm

  Salut, fireste ca stiu despre ce e vorba in articolul respectiv. Raspunde-mi insa tu, te rog, la intrebarea: care a fost cel mai remarcabil om politic din ultimii ani? 🙂

 • written by Razvan Bulboaca February 6, 2012 7:10 am

  Ma gandesc la Calin Popescu-Tariceanu, singurul care i-a tinut piept Celui Rau. A fost mult mai bun decat Boc.

 • written by un prieten February 6, 2012 4:04 pm

  Radu Campeanu…

leave a comment

*

*

*