CREDINŢĂ ŞI ŞTIINŢĂ

Sunt la Romexpo în Bucureşti şi scriu de pe un laptop conectat la internet. Am venit cu avionul şi la ora 16 mă întorc acasă.
Nu scriu asta ca să mă laud. Cei ce mă cunosc ştiu că nu sunt un om lăudăros. Dar ceea ce m-a determinat să scriu acest articol e prima mea deplasare cu avionul. Poate unii consideră o banalitate, dar mie mi se pare fabulos să ajungi în 40 de minute de la Arad la Bucureşti. Cu autocarul faci 10 ore. Un alt lucru fascinant e să faci deplasarea asta dus-întors în aceeaşi zi. Parcă nu-mi vine să cred că sunt în capitală şi după-masă voi fi acasă. Am dat o fugă până la Bucureşti. Ce frumos !
Laptopul conectat la internet la care scriu, dar mai ales avionul cu care am călătorit mă face să fiu sigur că avem un creator. Altfel omenirea nu ar fi putut ajunge la stadiul acesta de dezvoltare. Pe lângă ştiinţa care a făcut posibile minunile acestea inginereşti sunt convins că există ceva deasupra ştiinţei noastre.
De aceea militez pentru o apropiere şi o conlucrare a ştiinţei cu credinţa. Nu se exclud aşa cum susţin unii. Ba din contră sunt cât se poate de compatibile.

  comments (4)
 • written by dan codre March 11, 2012 6:00 am

  Ei bine, welcome to the real world! Nu e aşa că e mare? 🙂 Mă bucur pentru experienţa ta!

 • written by Razvan Bulboaca March 11, 2012 7:45 pm

  Cu avionul lumea mi s-a parut incredibil de mica.
  Dincolo de asta, mie imi place foarte mult Bucurestiul. Intotdeauna ma duc cu bucurie acolo. E total diferit fata de orice alt oras din tara. Cand te gandesti ca acolo se invarteste totul…
  Poate unii ma considera obsedat, dar una dintre intrebarile pe care mi le-am pus plimbandu-ma prin Bucuresti a fost: Cum a putut Igas sa ajunga ministru ?

 • written by dat cristian March 12, 2012 3:21 pm

  cred ca totul se rezuma la comfort intotdeuna omul a fost fascinat de a putea calatori cu cea mai mare usurinta si rapiditate, stiinta ajuta la un progres accelerat al tehnologiei pe viitor vom ramanne surprinsi de noile inventi ce vor aparea..

 • written by Razvan Bulboaca March 12, 2012 7:40 pm

  Mai sus decat avionul in ierahia celor mai mari inventii e doar naveta spatiala. O descoperire extraordinara e si submarinul atomic.

leave a comment

*

*

*